Vianočný perníkový závin.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 22. 12. 2008

Suroviny: Perníkové cesto -(recept na badyánové medovníky z openair), 1 pohár slivkového lekváru-(500g), 100 g bielej a 100 g tmavej čokolády, 150 g mletých orechov, práškový cukor na posypanie alebo čokoládová poleva.

Postup: Z perníkového cesta vyvaľkáme plát, ktorý natrieme slivkovým lekvárom, posypeme mletými orechami, (môžeme pridať aj sparené hrozienka). Na takto pripravený plát nastruháme nahrubo obidve čokolády a cesto zvinieme do závinu. Povrch závinu potrieme vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený závin posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.