Plnka do zákuskov a trubičiek

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 22. 12. 2008

Suroviny: 150 g kryštáľového cukru, 1 dcl horúcej vody, 3 dcl mlieka, 1 krémový prášok (Zlatý klas), 250 g masla, 100 g práškového cukru, mleté orechy. (za 1 hrsť a viac)

Postup: Kryštáľový cukor necháme na slabšom ohni skaramelizovať. Keď sa cukor rozpustí a zahnedne tak ho zalejeme horúcou vodou a miešame až sa karamel rozpustí. Prilejeme do neho mlieko, do ktorého sme zamiešali zlatý klas a za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. V druhej miske si vymiešame maslo s práškovým cukrom a po častiach primiešame vychladnutú karamelovú kašu. Všetko vymiešame dohladka, zahustíme mletými orechami a necháme zatuhnúť. krémom plníme vybratý druh zákuskov alebo trubičiek. Konce naplnených trubičiek omočíme do roztopenej čokolády.