Laskonky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 22. 12. 2008

Suroviny: CESTO:4 bielky, 125 g kryštáľového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g majzény, 200 g kokosovej múčky. PLNKA: 2 vajcia, 100 g kryštáľového cukru, 2 PL instantnej kávy (prášku), 250 g masla.

Postup: CESTO: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a do snehu postupne zašľahávame kryštáľový cukor až do úplného zhustnutia. Potom do snehu preosejeme cez sitko práškový cukor s majzénou a zľahka vymiešame aby neostali hrčky. akoniec do tejt hmoty primiešame kokosovú múčku. Plech vyložíme papierom na pečenie a kladieme naň pomocou podlhovastej alebo guľatej formičky vymiešanú bielkovú hmotu. Sušíme vo vyhriatej rúre na 50°C niekoľko hodín. Dvierka na rúre necháme troška pootvorené aby unikala z rúry para. Potom necháme laskonky vychladnúť a zlepujeme pomocou nanesenej plnky po 2 kusy ku sebe. PLNKA: Vajcia s cukrom vymiešame nad parou dotuha a necháme vychladnúť. Maslo s instantnou kávou vymiešame, pridáme vychladnuté- vymiešané vajcia s cukrom a dobre premiešame.