Opečené pstruhy na smotane

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 23. 12. 2008

Suroviny: 4 pstruhy, 50 g masla, 1 dcl bieleho víba, 1 čL muškátového kvetu, 2,5 dcl šľahačkovej smotany, hladká múka, soľ, citrón, 4 PL brusnicového kompótu.

Postup: Pstruhy zľahka oškrabkáme nožom a umyjeme. Na bokoch pstruhov urobíme nožom niekoľko zárezov, dobre ich osolíme (aj z vnútra) a poprášime hladkou múkou. Na horúcom masle- (na miernom ohni) pstruhy opečieme z každej strany po 5-7 minút. Opečené pstruhy odložíme do tepla. Do výpeku prilejeme víno, pridáme muškátový kvet a smotanu rozmiešanú s 2 PL hladkej múky. Omáčku dobre premiešame a prehrejeme. Pstruhy pri podávaní podlejeme omáčkou a dozdobíme kolieskom citróna, na ktoré dáme kôpku brusnicového kompótu. Podávame s opekanými zemiakmi.