Bravčové medailónky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 29. 12. 2008

Suroviny: 600 g bravčovej panenky, soľ, mleté korenie, olej, rajčinový pretla, mletá sladká paprika, 1 cibuľa.

Postup: Panenku odblaníme a pokrájame na hrubšie kúsky. Pokladieme ich naploch, mierne roztlačíme dlaňou, osolíme, okoreníme a prudko ich opečieme na oleji z obidvoch strán. Opečené medailónky vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, orestujeme, pridáme mletú papriku, rajčinový pretlak a krátko podusíme, Potom výpek podlejeme vodou, premiešame, pridáme odložené opečené mäso a dodusíme domäkka. Omáčku môžeme podľa potreby zahustiť trochou hladkej múky alebo solamylom. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.