Zelerová polievka s vajcom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 300 g zeleru, 50 g masla, 1 cibuľa, hladká múka, 1/2 L mlieka, 1/2 L vývaru (z kocky), soľ, korenie, vajce, čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať.

Postup: Zeler očistíme a pokrájame na rezance. na masle speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravený zeler a necháme spolu podusiť., Podľa potreby podlievame troškou vody. Mäkký zeler zaprášime hladkou múkou, zalejeme studeným vývarom a premiešame. pridáme mlieko, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Do hotovej polievky vložíme natvrdo uvarené-nasekané vajce a dozdobíme najemno nasekanou pažítkou alebo petrželkou.