Suroviny: 300 g hovädzieho mäsa, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), 1 cibuľa, korenie, soľ, 1 vajce, 50 g hrubej múky, zelená petržlenová vňať.
Postup: Z umytého mäsa, očistenej zeleniny, cibule, korenia a trocha soli -uvaríme pomalým varom vývar. Uvarený vývar precedíme sez husté sito. Do uvarenej polievky vložíme uvarenú a pokrájanú zeleninu a na kocočky pokrájané uvarenä mäso. Polievku podávame so širokými domácim rezancami a nasekanou petrželkou. Domáce široké rezance: Do hrubej múky pridáme vajce, troška vody, soľ a vymiesime hrudku tuhého cesta. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na 6-7 cm široké pásy. Pásy cesta poprášime múkou, pokladieme na seba a priečne nakrájame na hrubšie rezance. Nakrájané rezance uvaríme v osolenej vode. Uvarené rezance prepláchneme vodou a scedíme.