Údenárska polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 05. 01. 2009

Suroviny: 300 g zelených fazuľkových strukov, 1 párok, mletá sladká paprika, soľ, korenie, 50 g masla, 1/2 PL hladkej múky, 1 L mäsového vývaru (z kocky), 3 očistené zemiaky, petržlenová vňať.

Postup: Uvaríme si mäsový vývar. Do vývaru dáme variť na kúsky pokrájané fazuľkové struky. pridáme soľ, korenie a na kocky pokrájané zemiaky. Polievku zahustíme maslovou zápražkou do ktorej sme pridali mletú papriku. Zapraženú polievku necháme prevrieť a vložíme do nej opečené kolieska párku. Polievku podávame dozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.