Suroviny: 1/2 kurčaťa, 300 g koreňovej zeleniny-(mrkva, zeler, petržlen), 1 cibuľa, soľ, korenie, 1 dcl mlieka, 20 g masla, 50 g detskej krupice, 1 vajce, zelená petržlenová vňať.
Postup: Z kurčaťa, zeleniny, cibule, korenia a soli uvaríme vývar. Uvarený vývar scedíme, dochutíme a vložíme doňhoobraté kuraciie mäso a nakrájanú zeleninu na kocočky.Polievku podávame s krupicovými haluškami a porcie polievky posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. KRUPICOVÉ HALUŠKY: Do vriaceho mlieka pridáme maslo a za stáleho miešania pridávame krupicu. Vymiešané cesto necháme trocha vychladnúť a zamiešame do neho vajce a štipku soli. Z cesta vykrajujeme lyžičkou malé haluštičky, ktoré vyvaríme v osolenej vode a scedíme.