Stupavská kapustová polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 07. 01. 2009

Suroviny: 1/2 kg hlávkovej kapusty, 4 ošúpané zemiaky, rasca, soľ, korenie, mletá sladká paprika, bravčová masť, hladká múka, domáca klobáska, 1L mäsového vývaru (z masoxu), kyslá smotana, bobkový list, cibuľa, ocot.

Postup: Do uvareného vývaru nakrájame hlávkovú kapustu, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, rascu, soľ, mleté čierne korenie, a uvaríme domäkka. Na masti upražíme dosklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme múku a upražíme svetlú zápražku. Do zápražky primiešame mletú papriku, zápražku rozriedime trochou studenej vody a vylejeme do polievky. Premiešame, pridáme trocha octu, pokrájanú domácu klobásku a necháme povariť. Polievku na tanieri dozdobíme kopčekom kyslej smotany.