Oškvarkové knedlíky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 08. 01. 2009

Suroviny: 1/2 kg v šupke uvarených zemiakov, 50 g hrubej múky, 50 g detskej krupice, 1 vajce, soľ, 100 g bravčovej masti, 2 väčšie cibule, 250 g domácich kusových oškvarkov.

Postup: Studené uvarené zemiaky ošúpeme a postruháme na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme múku, krupicu, vajce, troška soli a vypracujeme tuhšie cesto. Cesto pokrájame na malé asi 30-50 g kúskya tieto naplníme celými oškvarkami. Naplnené kúsky cesta vyvaľkáme na malé guľaté knedlíky a varíme ich vo vriacej osolenej vode 10-12 minút. Uvarené scedené knedlíky polejeme s dozlatova opraženou cibuľkou na masti a podávame s kyslou kapustou.