Plnená teľacia hruď

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 08. 01. 2009

Suroviny: Teľacia hruď v celku, 100 g šunky, 100 g zeleného hrášku, 4 vajcia, soľ, korenie, 4 žemle, 50 g masla, 50 g masti, 2 dcl mlieka.

Postup: Teľaciu hruď odkostíme, dlhým nožom narežeme po dĺžke do mäsa kapsu a do otvoru naplníme plnku. Naplnenú huď posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme trochou vody. Pečieme zvoľna v rúre vyhriatej na 170°C za častého podlievania a prelievania výpekom.PLNKA: Na masti udusíme na kocky pokrájanú šunku, pridáme hrášok, celé vajcia, osolíme, okoreníme a upražíme ako preženicu. Potom do praženice zapracujeme na kocky nakrájanú a v mlieku namočenú žemľovú hmotu. Plnku dobre zamiešame a môžeme naplniť do mäsa. Upečenú plnenú teľaciu hruď nakrájame na hrubšie plátky, polejeme vypečenou šťavou a na každú porciu položíme na zjemnenie oriešok masla. Podávame s varenými alebo s opekanými zemiakmi.