Bravčové mäso na zelenine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 01. 2009

Suroviny: 600 g bravčového plecka, 1 cibuľa, 100 g masti, soľ, korenie, 1 mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, 200 g kelu, bobkový list, 1/4 citróna, 3 zemiiaky.

Postup: Mäso odblaníme a pokrájame na kocky.Na masti zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a zalejeme trochou horúcej vody. Posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a kúsok citróna. Necháme pod pokrievkou dusiť. Keď je mäso plomäkké, pridáme na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, zemiaky a na väčšie kúsky pokrájaný kel.. Za občasného pomiešania udusíme domäkka. Na dochutenie môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy. Podávame s varenými zemiakmi.