Polievka "geršnička"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 16. 01. 2009

Suroviny: 50 g jačmenných krúp, 500 g údeného mäsa, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, 100 g zeleru, 100 g kalerábu, 1-2 strúčiky cesnaku, 1 PL soli, 2 väčšie zemiaky, 1 čL majoránky, 3-4 zrnká nového korenia, 1/2 čL mletého čierneho korenia, 1/2 čL mletej sladkej papriky.

Postup: Do 1,5 L vody dáme variť údené mäso, opláchnuté krúpy, na kocočky pokrájanú koreňovú zeleninu, prelisovaný cesnak a polievku osolíme. Pridáme majoránku, celé nové korenie a varíme asi 1 hodinu domäkka. Potom mäso z polievky vyberieme, do polievky vložíme očistené -na kocky pokrájané zemiaky, pridáme mleté korenie, mletú papriku, osolíme a uvaríme domäkka. Do hotovej polievky vložíme na kocky pokrájané údené mäso a podávame s chlebom.