Kurací perkelt so zeleninou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 01. 2009

Suroviny: 400 g kuracích prsíčok alebo vykostených stehien, 1 väčšia cibuľa, 2 kocky hydinového bujónu, 1/2 PL mletej sladkej papriky, olej, mleté čierne korenie, soľ, 1 balenie (250g) mrazenej zmesi - hrášok, kukurica, karotka.

Postup: Kuracie mäso opláchneme a pokrájame na kúsky. Na oleji necháme zapeniť nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme pripravené mäso a prudko ho opečieme. Potom na opečené mäso pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Do tohoto základu rozmrvíme kocky bujónu a prikryté necháme udusiť domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme mrazenú zeleninu, a necháme prevrieť ! Nakoniec šťavu dochutíme soľou, korením a zahustíme solamylom. Podávame s cestovinou alebo s ryžou!