Horehronské prírodné mäso

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 07. 02. 2009

Suroviny: 8-10 rezňov z vykosteného bravčového karé. 1 veľká cibuľa, 1 zelená paprika, 2 rajčiny, korenie, soľ, rasca, majoránka, vegeta, olej, hladká múka, 1-2 väčšie strúčiky cesnaku, 100 g údenej slaninky.

Postup: Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninku nakrájame na 2 cm široké plátky a pomaly oškvaríme na panvici. Ak sa vyškvarilo málo masti, tak pridáme troška masti. Pripravené rezne pridáme postupne opiecť na vyškvarenej slaninke z obidvoch strán. Opečené rezne kladieme do kastróla. Na výpeku z opekania opražíme na väčšie kúsky pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, potom na kocky pokrájané rajčiny a na pásiky pokrájanú papriku. Necháme spolu podusiť. Zmes okoreníme, pridáme rascu, vegetu a podlejeme trochou vody. Prikryté udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby dolejeme vodu. Keď je mäso mäkké, tak šťavu zahustíme zátrepkou z múky a vody. Pridáme majoránku a necháme prevariť. Podávame s varenými zemiakmi alebo s ryžou. Podľa chuti môžeme k opečenému mäsu pridať aj čerstvé pokrájané huby.