Koložvárske mäsové gule

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 26. 02. 2009

Suroviny: 800 g bravčového pliecka, 1 kg kyslej sudovej kapusty, 1 šálka uvarenej ryže, 2,5 dcl kyslej smotany, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, vegeta, mleté čierne korenie, soľ, mletá paprika.

Postup: Mäso pokrájame a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Potom tak isto pomelieme asi 1/4 množstva kapusty, cesnak a cibuľu. Do tejto zmesi pridáme vajíčka, uvarenú ryžu, korenie, soľ, a mletú papriku. Zmes dobre premiešame a tvarujeme z nej gule s priemerom asi 6-7 cm. Do vymasteného pekáča rozložíme ostatnú kapustu a na ňu poukladáme pripravené mäsové gule. Potom pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 40 minút. Po tejto dobe suroviny v pekáči polejeme rozmiešanou smotanou, posypeme vegetou a poprášime mletou paprikou. Necháme ešte 10 minút zapiecť a môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo s chlebom.