Bravčová roláda s kuracími pečienkami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 28. 02. 2009

Suroviny: 1 Kg bravčového mäsa (stehno alebo karé), 500 g kuracích pečienok, 3 rožky, strúhanka, soľ, korenie, vegeta, majoránka, 3 vajcia, mlieko, masť. 1 menšia cibuľa, zelená petržlenová vňať, poprípade horčica.

Postup: Na začiatku si treba ujasniť, či budeme roladu jesť teplú, alebo ako studený nárez.. Na nárez treba pridať viac korenín a soli, lebo vychladnutím je jedlo menej výrazné. Tak najprv si pripravíme mäso,- narežeme ho na veľký plát a z obidvoch strán natenko naklepeme. Naklepané mäso uložíme na pomastený a strúhankou posypaný kus alobalu. Potom mäso posolíme, okoreníme a poprípade ho môžeme aj potrieť tenkou vrstvou horčice. Rožky pokrájame na kúsky a namočíme v mlieku. Pečienky odblaníme a posekáme na kúsky. Pripravené pečienky zmiešame s vymačkanými rožkami, pridáme vajíčka, nadrobno nasekanú cibuľu, ochutíme koreninami a posolíme. Zmes dobre prepracujeme na vláčnu hmotu a rozdelíme ju na pripravený plát mäsa. Potom opatrne mäso zroľujeme do rolády a natesno obalíme pomasteným alobalom. Konce alobalu dobre uzavrieme, aby nám nevytiekla z mäsa šťava. Roládu v alobale dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme v horúcej rúre asi 1 hodinu. Potom alobal na vrchu rozrežeme, pootvoríme a necháme ešte na povrchu zapiecť dozlatista. Upečenú roládu necháme vychladiť a nakoniec ju pokrájame na 1 cm hrubé roládky.