Plnené slané palacinky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 01. 03. 2009

Suroviny: Na palacinky: hladká múka, mlieko, 2 vajcia, štipka soli, olej. Na plnku: 200 g tenkých plátkov šunky, 12 ks oravských korbáčikov (údené alebo neúdené), 1 vajce, hladká múka, sezamové semiačka, trocha mlieka, olej. Recept z rodinného archívu poslala : "Tanikka"

Postup: Zo surovín na palacinky si vymiešame redšie cesto a upečieme z neho tenké palacinky. Na každú upečenú palacinku pokladieme plátky šunky, do stredu položíme korbáčik a palacinky zvinieme. Konce zvinutých palaciniek ohneme smerom ku stredu a zopneme špáradlami. (Aby nám počas vyprážania nevytiekol syr.) Takto pripravené palacinky obaľujeme v cestíčku z múky, vajca sezamových semiačok a trošky mlieka. Obalené palacinky vypražíme na oleji dozlatista. Ak nemáme doma sezamové semiačka, môžeme použiť aj iný druh vylúpaných semiačok, alebo palacinky môžeme obaliť v strúhankovom troj-obale. (ako rezne).