Plnené mäsové taštičky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 02. 03. 2009

Suroviny: 4 väčšie bravčové rezne- (z karé alebo zo stehna), 4 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ, korenie, 1 cibuľa, 150 g anglickej (oravskej) slaninky, syr Niva alebo hermelín, olej.

Postup: Rezne naklepeme z obidvoch strán, osolíme, okoreníme a na jednej strane bohato potrieme roztlačeným cesnakom. Potom rezne posypeme majoránkou. Do plátku slaninky zabalíme po kúsku syra a položíme do stredu každého rezňa. Potom rezne preložíme cez polovicu a okraj zopneme špáradlom. Takto pripravené rezne opečieme na oleji z obidvoch strán dozlatista. Opečenné rezne vyberieme a na výpeku opražíme nasekanú cibuľu. Potom vložíme naspäť opečené mäso , podlejeme trochou vody a prikryté pomaly udusíme domäkka. Taštičky podávame s ryžou alebo so zemiakmi.