Zajac načierno

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Divina, Vydané dňa: 02. 03. 2009

Suroviny: 1 domáci zajac, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlern, kúsok zeleru, niekoľko guličiek čierneho aj nového korenia, 1 voňavý klinček, 2 bobkové listy, hrsť mandlí, 6-8 sušených sliviek, 1/8 masla, 2 PL hladkej múky, 2 Pl cukru, 1 citrón, worcestrová omáčka, sterilizované brusnice.

Postup: Zajaca očistíme, odblaníme, opláchneme a pokrájame na porcie. Na asi 100 g masla orestujeme na kúsky pokrájanú zeleninu, pridáme porcie zajaca a spolu opečieme. Potom podlejeme vodou, pridáme koreniny a za častého podlievania vodou udusíme prikryté domäkka. Mandle sparíme a ošúpeme.Keď je mäso mäkké tak ho vyberieme a omáčku aj so zeleninou rozmixujeme. Zo zbytku masla a múky upražíme zápražku a roznmixovanú omáčku ňou zahustíme. Necháme ju na slabom ohni povariť. Z 2 PL cukru upražíme karamel. zalejeme ho trochou vody, pridáme rozsekané slivky a prelejeme do omáčky. Necháme spolu asi 15 minút povariť. Nakoniec omáčku dochutíme citrónovou šťavou, worcestrom a podľa chuti prisolíme. Dáme naspäť do omáčky prehriať odložené mäso a podávame s knedľou. Porcie dozdobíme kopčekom brusníc a mandľami.