Plnené vajcia "labužník"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 05. 03. 2009

Suroviny: 4-6 vajec, 250 ml kyslej smotany, 100 g dusenej šunky, 100 g masla, 1 plechovička sardelových očiek, 2 PL horčice, 2 PL kečupu, 1 PL octu, 2 čL práškového cukru, soľ, korenie.

Postup: Natvrdo uvarené vajíčka ošúpeme a rozkrojíme po dlĺžke na polovice. Zvajec vyberieme žĺtka a vymiešame ich s 1 PL smotany a s 1 PL horčice do penista. Šunku posekáme a rozmixujeme do peny. Pridáme maslo, soľ, korenie- dobre vymiešame a primiešame k žĺtkom. Všetko spolu vymiešame na hladký krém. Týmto krémom ozdobne naplníme polovičky vajec, ozdobíme sardelovým očkom a dáme do chladničky zatuhnúť. Zo zvyšnej smotany, kečupu, cukru, octu a soli si vymiešame dresing a podávame ho k pleneným vajciam. Podávame ako predjedlo alebo ako chuťovku. Porcie bohato obložíme čerstvou zeleninou.