Suroviny: 1 kg hovädzieho mäsa zo stehna (biela pečeň), 600 g bravčového pliecka, 400 g bravčového bôčika, 100 g oravskej slaninky, horčica, soľ, korenie, mletá sladká aj štipľavá paprika, celá rasca, hladká múka,5-6 prelisovaných strúčikov cesnaku. olej.
Postup: Hovädzie mäso vklepeme natenko- na čo najväčší plát. Bravčové pliecko aj bôčik zomelieme cez mriežku s väčšími dierkami. Pomleté mäso ochutíme, soľou, korením, rascou, mletými paprikami a pridáme prelisovaný cesnak. Zmes dobre premiešame. Naklepaný plát hovädzieho mäsa potrieme horčicou a rozložíme naň vymiešanú zmes bravčového mäsa. Plát hovädziny zrolujeme do rolády a previažeme napevno niťou. Takto pripravenú roládu dáme do pekáča, posolíme, okoreníme a pokryjeme plátkami slaniny. Podlejeme vodou, trochou oleja, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 190°C. pečieme za občasného podlievania vodou asi 60 minút. Potom alobal odokryjeme a za častého polievania výpekom dopečieme dozlatista. Upečenú roládu vyberieme, výpek zahustíme hladkou múkou rozmiešanou s trochou mletej papriky a studenou vodou. Necháme prevariť a podľa chuti dochutíme horčicou, soľou a korením. Roládu pokrájame na 1,5 cm hrubé plátky a podávame preliate s omáčkou. Vhodná príloha: podľa chuti ryža, opekané alebo varené zemiaky alebo knedľa.