Kurča podľa Jiřiny Bohdalovej

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 24. 03. 2009

Suroviny: Olej, po 100g koreňovej zeleniny-(mrkva, petržlen, zeler), soľ, korenie, 3 strúčiky cesnaku, rajčinový pretlak, kečup, 2 bobkové listy, 4-5 guličiek borievok, provensálske korenie.

Postup: Zeleninu očistíme, pokrájame na kocočky a pokladieme na vymastený pekáč. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na tento základ pokladieme naporcované kurča, ktoré sme potreli prelisovaným cesnakom. Všetko posolíme, okoreníme a posypeme provensálskym korením. Navrch dáme bobkový list, borievky a zalejeme vodou tak, aby bola zelenina zaliata vodou. Potom dáme do vyhriatej rúry na 180°C a upečieme dozlatista. Podávame s haluškami alebo s opekanými zemiakmi.