Suroviny: Drobnejšie cestoviny-(vrtuľky alebo kolienka), konzerva tuniak vo vlastnej šťave, 1 dcl bieleho vína, 2 žĺtky, 1/2 čL nastruhanej citrónovej kôry, 1 PL citrónovej šťavy, štipka soli, 40 g masla, 1 dcl sladkej smotany, kôpor.
Postup: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a scedíme. Do kastrólka dáme víno, žĺtky, citrónovú kôru aj šťavu a štipku soli. Všetko dobre vyšľaháme a potom nad parou došľaháme na hustejší krém. (je to rýchlo hotové !) Potom pridáme maslo, smotanu, nasekaný zväzok kôpru, premiešame a necháme prehriať. K uvareným cestovinám pridáme tuniaka z konzervy aj so šťavou, premiešame a prelejeme uvarenou omáčkou. Ak máme chuť, môžeme pridať aj poprekrajované zelené olivy. Šalát necháme chvíľu postáť a podávame s pečivom.