Bátovské rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 20. 04. 2009

Suroviny: 800 g bravčového vykosteného karé, soľ, 100 g oštiepku alebo údeného syra, 100 g domácej údenej klobásky, 3 vajcia, trocha mlieka, hladká múka, strúhanka, olej na vypraženie.

Postup: Z vykosteného karé odkrojíme 4 rezne (po 200 g). Rezne nakrojíme na kapsu, naklepeme a do takto pripravených rezňov vložíme plátky oštiepku, a podlhovasté plátky klobásky. Naplnené rezne na okrajoch sklepeme a zopneme špáradlami. Rezne posolíme, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach s trochou mlieka, a napokon v strúhanke. Potom znova vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Obalené rezne pomaly vyprážame na horúcom oleji dozlatista. Počas vyprážania a obracania do rezňov nepicháme, aby nám nevytekala šťava, lebo rezne sú veľmi šťavnaté. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.