Bravčové rezne so smotanovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 21. 04. 2009

Suroviny: 500 g bravčového karé s kosťou - (posekané na rebierka), soľ, masť, cibuľa, 1 malá lyžička mletej papriky, rasca, 1/4 L kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, citrónová šťava, 1 feferónka.

Postup: Nakrájané rebierka z karé- s kosťou jemne naklepeme, okrajovú blanu ponarezávame a z obidvoch strán opražíme na horúcej masti. Opražené rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na výpeku zapeníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mletú papriku, rascu, nadrobno nasekanú feferónku, posolíme a do tohoto základu vložíme opečené rezne. Prikryté dusíme najprv vo vlastnej šťave a neskôr podlievame podľa potreby horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, do omáčky prilejeme smotanu , ktorú sme rozšľahali s troškou hladkej múky. Omáčku na slabom ohni za stáleho miešania prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a prípadne štipkou cukru. Nakoniec vložíme do omáčky udusené mäso a necháme krátko prehriať. Podávame s varenými zemiakmi.