Morčacie rezne v ovocnej omáčke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 21. 04. 2009

Suroviny: 800 g morčacích prsíčok, 1 čL borievok, 200 g sušených sliviek, 1 pohár šťavy z čiernych ríbezlí, soľ, korenie, cukor, 3 pomaranče, olej.

Postup: Umyté a osušené prsia nakrájame na hrubšie rezne. Rezne osolíme, okoreníme a posypeme roztlčenými borievkami. Takto pripravené rezne dáme do chladničky a necháme aspom 1 hodinu marinovať. Zatiaľ si opláchneme sušené slivky a necháme ich v troche vody napučať. Potom slivky odkôstkujeme a pokrájame na malé kúsky. Nakrájané slivky dáme do kastróla, zalejeme ich ríbezľovou šťavou, ochutíme cukrom, soľou, korením a varíme na miernom ohni až šťava zhustne. Namarinované rezne pokladieme do vymasteného pekáča a pečieme pri 190°C asi 20 minút. Potom rezne zalejeme uvarenou slivkovou omáčkou a dáme znova do rúry zapiecť asi na 10 minút. Pri servírovaní rezne polejeme omáčkou, ozdobíme plátkami pomaranča a podávame so zemiakovými kroketami.