Kuracie rezne "Balkán"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 04. 2009

Suroviny: 200 g farebných paprík, 1 vrecko (Vitana-zmes) "šťava ku kurčaťu", 500 g kuracích rezňov (prsíčka), 100 g čerstvých šampiňónov, 3 PL oleja, soľ.

Postup: Mäso pokrájame na rezne, mierne naklepeme a zľahka posolíme. Potom rezne prudko opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán. K opečeným rezňom pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a necháme podusiť. Následne pridáme na kúsky pokjrájané papriky a za stáleko miešania podusíme asi 3 minúty.V druhom kastrólku si pripravíme (podľa návodu na obale) zmes šťava ku kurčaťu a krátko ju prevaríme. Pripravenú šťavu prelejeme ku rezňom a dobre premiešame. Do omáčky môžeme podľa chuti pridať aj za 1 PL rajčinového pretlaku, poprípade šťavu dochutiť troškou kayenského korenia. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi, s ryžou alebo so zemiakovými placičkami.