Kuracie rezne s Nivou a mandľami

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 22. 04. 2009

Suroviny: 500 g kuracích rezňov z prsíčok, 100 g syru NIVA, 1 kocka Maggi- zlatá šťava z pečeného mäsa, vegeta, 10 ošúpaných mandlí, olej, hladká múka, mladé hráškové lusky.

Postup: Kuracie prsíčka nakrájame na 125 g rezne a nožom do každého rezňa narežeme otvor-kapsu. Tdo takto pripravených otvorov v rezňoch pokladieme po kúsku syra a po 2 kúsky ošúpaných mandlí. Naplnené rezne ochutíme vegetou, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji z obidvoch strán. Potom zmiernime oheň a rezne podlejeme rozmiešanou šťavou z kocky-maggi. echáme dusiť asi 30 minút (domäkka). Šťavu dochutíme, soľou a korením podľa chuti. Hráškové lusky krátko povaríme vo vriacej vode ochutenej vegetou. Kuracie rezne obložíme hráškovými luskami, polejeme šťavou a podávame s dusenou ryžou.