Suroviny: 600 g zemiakov, 400 g mrkvy, 120 g anglickej alebo oravskej slaninky, soľ, korenie, 2,5 dcl mlieka, 8 vajec, 1 červená cibuľa, viazanička petržlenovej vňate, maslo na vymastenie pekáčika.
Postup: Očistenú mrkvu uvaríme a uvarenú nastruháme nahrubo. Zemiaky ošúpeme, uvaríme v osolenej vode, scedíme a zalejeme mliekom. Vymiešame na zemiakovú kašu. Potom do zemiakovej kaše pridáme nastruhanú mrkvu, na tenké plátočky pokrájanú slaninku a najemno nasekanú petrželku. Zmes osolíme, okoreníme, premiešame a vložíme do maslom vymasteného pekáča. Na povrchu kaše urobíme lyžicou jamky a do každej vyklepneme jedno vajce. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry na 180°C. Zapekáme dozlatista, až vajcia zatuhnú. Zapečené pyré dozdobíme nasekanou petrželkou a na pásiky nakrájanou cibuľou. Podávame s kyslou uhorkou.