Rímske zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 04. 05. 2009

Suroviny: 3/4 kg zemiakov, 1/2 kg rajčín, 3 PL masla, soľ, bazalka, tymian, 200 g syru Mozarella, 2 dcl smotany.

Postup: Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Rajčiny sparíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Pekáčik vymastíme maslom a vrstvíme do neho zemiaky a rajčiny. Každú vrstvu posolíme, ochutíme bazalkou a tymianom. Každú vrstvu zemiakov pokvapkáme maslom a vrstvy rajčín preložíme plátkami mozarelli. Poslednú vrstvu tvoria plátky mozarelli. Nakoniec všetko zalejeme smotanou a vo vyhriatej rúre na 180°C zapekáme asi 45 minút.