Brokolica so šampiňónovou omáčkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 11. 05. 2009

Suroviny: 250 g brokolice, 50 g masla, 2 PL hladkej múky, 100 g čerstvých šampiňónov, 80 g dusenej šunky, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl sladkej smotany, mleté biele korenie, soľ.

Postup: Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme a necháme minútu prevariť vo vriacej ososlenej vode. Potom brokolicu vyberieme a vývar si odložíme. Z masla a múky upražíme svetlú zápražku, zalejeme ju vývarom z brokolice (asi 4 dcl), dobre rozšľaháme a necháme na slabom ohni asi 5 minút povariť a odstavíme z ohňa. Na panvici s trochou horúceho oleja orestujeme na plátky pokrájané šampiňóny, potom ku ním pridáme na rezančeky pokrájanú šunku, zalejeme vínom a krátko podusíme. Zmes zmiešame so zapraženou omáčkou, pridáme smotanu, ochutíme soľou , bielym korením a na slabom ohni necháme 10 minút povariť. Nakoniec do hotovej omáčky vložíme sparenú brokolicu a necháme prehriať. Podávame s varenými zemiakmi.