Sviatočné mäsové mešce

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 11. 05. 2009

Suroviny: 4 plátky z teľacieho stehna alebo z chudej bravčoviny, 200 g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 červená paprika (kapia), olej, soľ, mleté biele korenie, 1 čL mletej rasce, 4 vajcia, 4 plátky šunky, 1 PL plnotučnej horčice.

Postup: Na panvici s rozpáleným olejom osmažíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, na rezance nakrájanú červenú papriku a nakoniec prelisovaný cesnak. Zmes prerestujeme , ochutíme mletou rascou, osolíme a odstavíme. Necháme vychladnúť ! Vajcia uvaríme namäkko (asi 4 min.) Uvarené vajcia necháme ich vychladiť a potom ich ošúpeme. Plátky mäsa naklepeme čo najtenšie cez fóliu, potom ich osolíme, okoreníme a potrieme na jednej strane horčicou. Na každý plátok mäsa položíme plátok šunky, do stredu položíme vajce a okolo vajca obložíme časť šampiňónovej zmesi. Z takto pripravených plátkov mäsa vytvoríme mešce a uviažeme ich s niťou. Pekáč vymastíme olejom, vložíme do neho mešce, podlejeme troškou vody a v rúre vyhriatej na 190°C ich pečieme asi 20 minút. Dozlatista upečené mešce podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.