Bravčové závitky na ihle

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 13. 05. 2009

Suroviny: 500 g bravčového mäsa z vykosteného karé, 1 cibuľa, 1 PL masla, 1 väčšia sterilizovaná uhorka,sterilizované šampiňóny, 1 PL horčice, 1 PL kečupu, korenie, soľ, čerstvá červená paprika - kapia, troška worcestrovej omáčky, 100 g oravskej slaninky, olej.

Postup: Z mäsa si narežeme 2 alebo 4 pláty, ktoré naklepeme z obidvoch strán. Vyklepané pláty mäsa potrieme maslom, horčicou a pokladieme na ne pokrájané šampiňóny, cibuľu, uhorku, kapiu a všetko posolíme a okoreníme. Potom plátky pokvapkáme worcestrom a na každý naplnený plátok pokladieme tenké plátky slaninky. Nakoniec plátky zvinieme ako rolády a rozkrojíme na 8 závitkov. Závitky naprieč napicháme na ihly alebo na špajle a opečieme prudko na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Na slabšom ohni potom závitky pomaly dopečieme domäkka. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.