Suroviny: 1 hrnček hladkej a 1 hrnček hrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnček kryštáľového cukru, 1 hrnčekkefírového mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, maslo a múkya na vysypanie formy, 250 g ríbezlí. POSÝPKA: 75 g hrubej múky, 50 g kryštáľového cukru, 50 g masla.
Postup: Obidve múky preosejeme, primiešame do nich kypriaci prášok, pridáme cukor, kefír, olej, vajcia a cesto dôkladne vymiešame. Potom cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Na vrch cesta poukladáme umyté a osušené ríbezle a posypeme posýpkou. Posýpku si pripravíme vymiešaním múky, cukru a masla na husté cesto. Pripravený koláč vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 45 minút. Upečený koláč po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a ozdobíme strapčekmi ríbezlí.