Labužnícky šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 20. 05. 2009

Suroviny: 250 g zemiakov (uvarených v šupke), 1 sterilizovanú zeleninovú zmes (zámocká), 2 cibule, olej, 200 g šunkovej salámy, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 kelímok bieleho jogurtu, 3 PL majonézy, soľ, korenie.

Postup: Ošúpané zemiaky pokrájame na kocky a dáme do misy. Cibuľu nasekáme nadrobno, podusíme ju na troche oleja a nalejeme na zemiaky. Pridáme scedenú sterilizovanú zeleninu, na rezančeky pokrájanú salámu, na kocočky pokrájané vajíčka a zmes premiešame. Jogurt vymiešame s majonézou, prelejeme do šalátu a šalát podľa chuti dochutíme soľou a korením. Na tanieri šalát dozdobíme plátkom rajčiny a vetvičkou petrželky.