Kura Kung - Pao

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 06. 2009

Suroviny: 400 g kuracích prsíčok, 1 vajce, 1 čL solamylu. soľ, olej, 50 g lúpaných arašidov, 1 malá čillí paprička, 1 PL červeného vína, 2 PL sojovej omáčky, 1 čL cukru. štipka soli, štipka glutamánu. (nemusí byť).

Postup: Kuracie mäso pokrájame na podlhovasté kúsky, pridáme rozšľahané vajce, 1 čL solamylu a trocha soli. Zmes premiešame a na rozpálenom oleji osmažíme dozlatova. Potom pridáme arašidy, nasekanú čillí papričku bez jadierok a všetko zalejeme nálevom z2 PL sojovej omáčky, 1 Pl červeného vína, trošky cukru, štipky soli a štipky glutamánu. Premiešame a necháme krátko prehriať. Podávame s ryžou alebo so širokými rezancami.