Kura Žiguli

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 200 g syru Niva, 2 čL drveného rozmarínu alebo vetvička čerstvého rozmarínu, 1 PL chrenu alebo 1 PL chrenovej horčice, 4 PL bieleho vína, 120 g masla (1/8), na ozdobu hlávkový šalát.

Postup: Kurča očistíme, opláchneme a rozkrojíme na polovice. Polovičky kurčaťa obalíme v nastrúhanej Nive. Polovičky potom položíme na pekáč kožou navrch a posypeme Nivou čo nám pri obaľovaní opadala. Potom posypeme drveným rozmarínom alebo pridáme celú vetvičku rozmarínu a na polovičky kurčaťa pokladieme plátky masla. Zľahka podlejeme vodou a pečieme v rozohriatej rúrena 190°C. počas pečenia podľa potreby podlievame vodou. Keď je kurča mäkké, tak ho vyberieme, do výpeku pridáme chren, biele víno a necháme prevrieť. Podľa chuti môžeme prisoliť , ale Niva je dosť slaná tak solíme opatrnejšie. Podávame naporcované na šalátových listoch a preliate výpekom. Ako príloha sú vhodné hranolky alebo varené zemiaky.