Tahitské kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 6 PL masla, 1,2 dcl vermútu - alebo dezertného sladkého vína, soľ, korenie, 1 PL nasekaného rozmarínu, 1 čL karí korenia, 2 PL worcestrovej omáčky, 2 PL sojovej omáčky, pár kvapiek tabasca.

Postup: Do rozpusteného masla pridáme vermút, rozmarín, karí, sojovú aj worcestrovú omáčku a pár kvapiek tabasca. Dobre premiešame a zmes veľmi pomaličky varíme asi 30 minút. Kurča očistíme, oúpláchneme a pokrájame na porcie. Naporcované kúsky kurčaťa osolíme, okoreníme a opekáme na ražni alebo na rošte nad dreveným uhlím. Počas opekania - griľovania porcie kurčaťa potierame uvarenou omáčkou.