Florentínske kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 1 cibuľa, 1 mrkva, kúsok zeleru, bobkový list, šťava z polovičky citrónu, 1,25 dl bieleho vína, 1 vajce, hladká múka, soľ, korenie, olej na smaženie.

Postup: Kurča rozdelíme na porcie, cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu a zeler jemne nastruháme, pridáme k cibuli a zalejeme bielím vínom, citrónovou šťavou a eště pridáme rozdrobený bobkový list. Do tejto zmesi vložíme porcie kuaťa a necháme najlepšie cez noc odležať v chlade. Dbáme aby mäso bolo zmesou dobre pokryté. Pred prípravou mäso osušíme, obalíme v hladkej múke a rozšľahanom vajíčku, ktoré ľahko osolíme a okoreníme. V rozohriatom oleji potom všetko osmažíme. Podáváme so zemiakmi. Nezabudneme na zeleninový šalát.