španielské kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 06. 2009

Suroviny: 1 kurča, 200g šunky alebo šunkovej salámy, 2 PL masla, 2 PL oleja, 4 strúčiky cesnaku, 5 rajčín, korenie, soľ.

Postup: Naporcované a osolené porcie kurčaťa opečieme zo všetkych strán na masle. Na troche horúceho oleja osmahneme jemne nasekaný cesnak. Osmahneme ale len krátko, aby cesnak nezhorkol a hneď pridáme kúsoček masla, nakrájené rajčiny, osolíme, okoreníme a dusíme. Až sa šťava vydusí, podlejeme teplou vodou alebo vývarom, pridáme nasekanú šunku alebo salámu, porcie opečeného kurčaťa a eště pod pokrievkou dodusíme domäkka. Podáváme preliate s omáčkou a s opekanými zemiakmi.