Kurča mnohých vôní

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 06. 2009

Suroviny: 1 kuča, 200g Olomouckých syrečkov, 150g chudšej anglickej slaniny, hlavička cesnaku, 4 jablká, soľ, korenie, sladká mletá paprika, olej.

Postup: Kurča z vnútra dôkladne vymažeme prelisovaným cesnakom. Dutinu naplníme pokrájanými olomouckými syrečkami, premiešanými s nakrájanou opaprikovanou slaninou a poriadne zašijeme. Kurča na povrchu z ľahka osolíme, opaprikujeme, položíme ho do pekáča vymasteného s olejom, obložíme polovičkami neošúpaných jabĺčiek a v horúcej rúre na 180°C upečeme. Počas pečenia kurča podlievame podľa potreby horúcou vodou a prelievame s výpekom.