Dragúnové rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: rezne z bravčového karé, soľ, korenie, 100 g masla, 1 cibuľa, mletá sladká paprika, 1 šálka vývaru. NA OMÁČKU: 3 cibule, 2 biele papriky, 4-5 rajčín, soľ, štipka mäty a bazalky, 1 malá konzerva rajčinového pretlaku, 2,5 dcl smotanyna varenie, 1 PL hladkej múky.

Postup: Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na masle speníme nadrobno nasekanú cibuľu, vložíme pripravené rezne a z obidvoch strán ich opražíme. Potom rezne poprášime mletou paprikou, podlejeme vývarom a prikryté necháme dusiť. Mäkké rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do šťavy pridáme na kolieska nakrájané cibule, na pásiky nakrájané papriky a na plátky pokrájané rajčiny. Všetko podlejeme trochou vody a dusíme až je zelenina skoro mäkká. Potom do šťavy pridáme pretlak, ochutíme štipkou soli, štipkou byliniek a prevaríme. Nakoniec omáčku zahustíme smotanou, do ktorej sme zašľahali múku. Omáčku necháme za občasného pomiešania prevrieť a vložíme do nej odložené rezne aby sa prehriali. Podávame najlepšie s ryžou, alebo s opekanými zemiakmi.