Vyhorlatský údený rezeň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: 600 g údenej bravčovej krkovičky, 400 g kyslej kapusty, 1-2 dcl mlieka, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majoránka, soľ, 200 g hladkej múky, 200 g bravčovej masti.

Postup: Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky. Potom plátky mäsa obalíme v múke. Pripravíme si najemno nakrájanú kapustu, pridáme do nej mlieko, rozšľahané vajcia, ochutíme roztlačeným cesnakom, korením a prisolíme podľa chuti. Túto zmes zahustíme múkou a vymiešame hustejšie cestíčko. V tomto cestíčku namáčame pripravené rezne a na horúcej masti ich vyprážame pozvoľna dozlatista. Vyprážame pomaly, aby sa mäso vo vnútry cestíčka dobre prepieklo. Podávame s varenými zemiakmi. Z cestíčka čo nám ostane vypražíme malé placky.