Astúrske bravčové rezne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: 4 väčšie rezne z bravčového stehna, 300 g mletého bravčového mäsa z pliecka, 2 vajcia, 200 g póru, 200 g hlivy ústricovej, 4 PL smotany, 5 PL olivového oleja, maslo, po štipke muškátového kvetu aj orieška, kayenské korenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 maggi kocka -bylinky (bazalka-tymian), ochucovadlo harmónia chuti, 1 maggi kocka- šťava k pečenému mäsu.

Postup: Rezne z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme mletým korením. Mleté mäso zmiešame s vajcom, ochutíme muškátovým kvetom aj orieškom, pridáme pomrvenú kocku maggi- bylinky a podľa chuti osolíme. Túto mletú mäsovú zmes natrieme na pripravené rezne a rezne preložíme cez polovicu. Okraje zopneme špáradlom a naplnené rezne vložíme do pekáčika s trochou rozohriateho oleja. Nakoniec rezne podlejeme vodou a prikryté upečieme vo vyhriatej rúre na 190°C domäkka. Zatiaľ si na masle podusíme na koliečka pokrájaný pór, pridáme na kúsky pokrájané hlivy, osolíme, okoreníme a dobre podusíme. Kocku maggi šťava k pečenému mäsu rozrobíme podľa návodu, pridáme ku nej výpek z rezňov, troška kayennskéko korenia a smotanu. Omáčku prevaríme a prelievame ňou upečené rezne. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.