Suroviny: 8 rezníkov z diviny, 50 g masla, 4 najemno pokrájané šalotky alebo mladé cibuľky, 2 PL brandy alebo koňaku, 1 PL francúzskej horčice, 2,5 dcl mäsového vývaru, 1 PL zeleného korenia, 1,5 dcl šľahačkovej smotany, soľ.
Postup: Na panvici s rozpusteným horúcim maslomrýchlo opražíme rezníky z diviny po 3-4 minúty z obidvoch strán, až mäso jemne zhnedne. Opečené rezníky odložíme na teplé miesto. Na výpeku z rezňov restujeme nasekané šalotky 3-4 minúty. V naberačke zohrejeme brandy, zapálíme a prelejeme na šalotky. Po zaflambovaní primiešame francúzsku horčicu, pridáme vývar a necháme zovrieť. Varíme prudkoaby sa objem omáčky zredukoval na polovicu. Potom pridáme kzelené korenie, smotanu a podľa chuti osolíme. Omáčku necháme prehriať a prelejeme ňou rezníčky. Podávame s opekanými zemiami.