Kurča pod perinou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: 1 menšie kura, 3 rožky, majoránka, 2 strúčiky cesnaku, mletá paprika, vegeta, olej, cibuľa, soľ, korenie, 2 vajíčka, 500g bôčika, petržlenová vňať.

Postup: Kura rozporcujeme a vykostíme. Do vymasteného pekáča vložíme vykostené porce kurčaťa (krídla a kosti použijeme na polievku), osolíme a posypeme sladkou mletou paprikou. Na mlynčeku pomeleme striedavo bôčik, rožky, cesnak a cibuľu. Do vzniknutej mletej zmesi pridáme vegetu, korenie, soľ, pepř, majoránku, vajíčko a všetko dôkladne rukou premiešame. Vzniknutú zmes poklademe na pripravené jednotlivé kuracie porcie (přikrytie perinou). Na vrch položíme petrželku. Mierne polejeme olejom a dáme do rúry asi na hodinu piecť. Podáváme so zemiakovou kašou.