Kurča podľa Judity

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: 500g kuracích prsíčok, 2 koliečka zaváraného ananásu alebo stejné množstvo ananásu na kocočky, 1 dl šťavy z kompótu, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL oleja, 1/2 PL hladkej múky, 1 strúčik cesnaku.

Postup: Kuracie prsíčka jemne osolíme (podľa slanosti sójovej omáčky), okoreníme, potrieme olejom a na zbytku oleja opečieme. Pridáme krájaný ananas, chvíľu dusíme, potom mäso vyberieme a do vypečenéj šťavy pridáme pretlačený cesnak. Vlejeme múku rozšľahanú v ananásovej šťave, zakvapneme sójovou omáčkou a povaríme až zhustne. Na okorenenie môžeme pridať rozmarín. Šťavou prelejeme porcie mäsa a podáváme. Vhodná príloha je dusená ryža.