Pečené kurča v zelenine

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 04. 06. 2009

Suroviny: 2 porcie pečeného kurčaťa, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 50g netučného párku alebohydinovej salámy, mletá sladká paprika, 300g rajčín, 150g vareného karfiolu, 2 sterilizované uhorky, soľ, sójová omáčka, trocha šťavy z pečeného kurčaťa, petržlenová vňať.

Postup: Z porcií kurčaťa odstránime väčšie kosti, mäso nakrájame na kúsky, párok na tenké koliečka (salám na kocočky), rajčiny ponoříme na 10 sekund do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Karfiol rozoberieme na ružičky, uhorky nakrájame na koliečka. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme mletú papriku, po zapenení ihneď pridáme rajčiny a krátko podusíme. Osolíme , pridáme udeninu, karfiol, uhorky, soľ, sójovou omáčku, nasekanú petrželku a krátko podusíme. Pripravené kura prehrejeme v šťave z pečenia, pridáme ho k zelenine a všetko ešte krátko podusíme.